Ət və qatıq: Sağlamlığın iki dostu
Icma.az bildirir, Cebheinfo portalına istinadən.
Payızda immunitet sisteminizi gücləndirmək üçün qırmızı ət, yağlı balıq, bitki mənşəli qidalar və fermentləşdirilmiş qidaları pəhrizinizə daxil etməlisiniz.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu ekspertlər deyir.
Təbii qatıq və kefir kimi fermentləşdirilmiş qidalar səhər pəhrizinizin vacib hissəsi olmalıdır. Onlar iltihabı azaldır və bağırsaq bakteriyalarının tarazlığını bərpa edərək orqanizmə infeksiyalarla daha effektiv mübarizə aparmağa kömək edir.
Mütəxəssislər C vitaminini də unutmamağı tövsiyə edir. C vitamininin mənbələrinə kivi, qırmızı bibər, giləmeyvə, qreypfrut və yarpaqlı göyərti daxildir. İmmunoloqların qeyd etdiyi kimi, pəhrizdə bu vitaminin adekvat miqdarı soyuqdəymədən orta hesabla 8% daha tez sağalmağa kömək edir.
Həkimlər, həmçinin D vitamininin xüsusilə payız-qış aylarında günəş işığına məruz qalmasının azalmasının vacibliyini vurğulayıb. Bu çatışmazlığı kompensasiya etmək üçün pəhrizinizə yağlı balıq əlavə etməyə dəyər - təkcə qızılbalıq deyil, həm də skumbriya və sardina kimi daha sərfəli seçimlər. D vitamini yumurta və süd məhsullarında da olur.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin


