Kabab neçə saat saxlanıla bilər?
News24 portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
“Hazır kabab otaq temperaturunda iki-üç saatdan çox olmayaraq saxlanıla bilər”.
News24.az xəbər verir ki, bunu kimyatçı Andrey Doroxov deyib.
Mütəxəssis qeyd edib kababın dadı uzun müddət saxlandıqca pisləşsə də, əsas təhlükə zəhərlənmədir. Kimyaçı izah edib ki, hazır yemək kömürdən çıxarılan kimi ətdə mikroorqanizmlərin çoxalması ilə müşayiət olunan mürəkkəb biokimyəvi proseslər baş verməyə başlayır.
Mütəxəssis əlavə edib ki, şaşlıq soyuducuda xeyli uzun müddət – ətin növündən asılı olaraq iki gündən dörd günə qədər saxlanıla bilər. “Donuz və mal əti üç günə qədər, quzu əti heyvan yağının antimikrob xüsusiyyətləri sayəsində dörd günə qədər öz keyfiyyətlərini saxlayır, toyuq ətinin isə iki gündən çox olmayaraq saxlanması tövsiyə olunur”, – deyə mütəxəssis bildirib.
O əlavə edib ki, ziyafətdən sonra ən təhlükəsiz iş şaşlığı kiçik parçalara ayırıb, hava keçirməyən torbaya və ya qaba qoyub soyuducuya qoymaqdır. Ətin sərt və dadsız olmasının qarşısını almaq üçün Doroxov bir az su və ya bulyon əlavə etməyi və sobada 160 dərəcə qızdırmağı tövsiyə edib./Medianews.az

