Qəlyanaltı keksi: dadlı səhər yeməyi üçün RESEPT
Icma.az bildirir, Lent az portalına istinadən.
Qəlyanaltı keks — səhər yeməyi, piknik, sendviç əvəzi və ya bayram süfrəsi üçün əla seçimdir.
Lent.az bu keks reseptini sizə təqdim edir:
Hazırlanma müddəti: 50 dəqiqə
100 q üçün qida dəyəri: 273 kkal
Tərkibi:
Buğda unu – 120 q
Toyuq yumurtası – 3 ədəd
Süd – 50 ml
Kərə yağı – 80 q (əridilmiş)
Yarımhisə verilmiş kolbasa – 130 q
Sərt pendir – 30 q
Qabarma tozu (razıxlitel) – 1 çay qaşığı
Bibər (bolqar) – 0,5 ədəd
Yaşıl soğan – 4 sap
Duz – 0,5 çay qaşığı
İstiot (qara, üyüdülmüş) – zövqə görə
Bitki yağı – formanı yağlamaq üçün
Küncüt – üzərinə səpmək üçün
Hazırlanması:
Kolbasa və bolqar bibərini kiçik kub şəklində doğrayın. Yaşıl soğanı yuyun, kağız dəsmalla qurudun və xırda doğrayın. Pendirini orta rəndədən keçirin. Yumurtaları duzla birlikdə çalın. Qarışığa əridilmiş kərə yağı və süd əlavə edin. Ələnmiş unu və qabarma tozunu hissə-hissə əlavə edib qarışdırın. Doğranmış kolbasa, pendir, bolqar bibəri, yaşıl soğan və istiot əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Sobaya qoyacağınız formanı bitki yağı ilə yağlayın, qarışığı ora tökün, səthini hamarlayın və üstünə küncüt səpin. Əvvəlcədən 180 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.


