Soyuducudakı pis qoxunu “bıçaq kimi” kəsən ÜSULLAR
Icma.az, Redaktor.az portalına istinadən məlumat yayır.
Yay aylarında qidaların təzə və uzun müddət saxlanması üçün ən vacib məişət texnikalarından biri olan soyuducular, bəzən düzgün istifadə edilmədikdə xoşagəlməz qoxuların yayılmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə müəyyən ərzaqlar uzun müddət saxlandıqda və ya vaxtında atılmadıqda soyuducunun içində pis qoxu yaradır.
Redaktor.az "HaberGlobal"a istinadla xəbər verir ki, bu problemdən qurtulmağın təbii və asan yolları var.
Limon və mixək- Bir limonu iki yerə bölün və kəsilmiş hissəsinə bir neçə ədəd mixək batırın. Hazırladığınız bu qarışığı soyuducunun içinə yerləşdirin. Bu, həm qoxunu neytrallaşdıracaq, həm də təzə və xoş ətir yaradacaq.
Sirkə- Təbii antibakterial xüsusiyyətə malik alma sirkəsi, qoxuya səbəb olan bakteriyaların aradan qalxmasına kömək edir. Bir kasa içinə sirkə tökərək soyuducunun orta rəfinə qoymaq kifayətdir.
Karbonat (çörək soda)- Karbonatın qoxunu özünə çəkmə qabiliyyəti yüksəkdir. Bir qabın içərisinə 1-2 xörək qaşığı karbonat əlavə edib soyuducunun içinə qoyun. Hər ay dəyişdirmək və ara-sıra qarışdırmaq tövsiyə olunur.
Türk qəhvəsi- Türk qəhvəsinin telvəsi və ya tozu da pis qoxuları özündə saxlayır. Kiçik bir qabda soyuducuya yerləşdirdikdə, həm qoxunu udacaq, həm də gözəl ətir yayacaq.
Bu üsullar vasitəsilə kimyəvi təmizləyicilərə ehtiyac olmadan, soyuducunuzda yaranan qoxuları aradan qaldıra və mətbəxinizdə təmiz, təravətli bir mühit yarada bilərsiniz.
Nuriyyə NATİQQIZI

