Dadı acı olsa da, faydaları çoxdur
Icma.az, Medicina saytına istinadən bildirir.
Mətbəxlərin əvəzolunmaz ədviyyatlarından biri olan pul bibərdən yeməklərə dad verilməsi üçün istifadə olunur.
“Qafqazinfo” xəbər verir ki, bu ədviyyatın sağlamlığa bir çox faydaları var.
Pul bibər güclü A vitamininin mənbəyidir və göz sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.
Pul bibər antioksidantlar, karotenoidlər və flavonoidlərlə zəngindir. Bütün bunlar yaşlanmaya qarşı qoruyucudur, eləcə də hüceyrələrin gənc qalmasına kömək olur.
Tibbi araşdırmalara görə, pul bibərinin aktiv maddələrindən biri olan kapsaisin prostat xərçəngi riskini azaltmağa kömək edir.
Maddələr mübadiləsini sürətləndirir və daha çox kalori yandırmağa kömək edir.
Pul bibər pəhriz saxlayanlar üçün də faydalıdır. İştahakəsici təsirə malik olan bu ədviyyat bədəndəki piy toxumalarının parçalanma prosesini və metobolizmi sürətləndirir.
Eyni zamanda, qanda şəkərin miqdarını tarazlayır və damarlara genişləndirici təsir edərək arterial təzyiqi azaldır.
Bağırsaqlarda ağrı və iltihabı aradan qaldırmağa kömək edir və həzm sisteminin sağlamlığını qoruyur.

Boğaz ağrısı, öskürək və soyuqdəymənin digər əlamətlərinə qarşı təsirlidir. Antibakterial xüsusiyyətləri sayəsində boğaz infeksiyalarının sağalmasını asanlaşdırır.
Müxtəlif xəstəliklərə səbəb olan oksidləşdirici stressdən qoruyur. Sərbəst radikalları zərərsizləşdirən və ümumi sağlamlıq üçün faydalı olan antioksidantlarla zəngindir.
Bu ədviyyat tərləməyə səbəb olaraq toksinləri təmizləyir, həmçinin böyrək sağlamlığı üçün də faydalıdır.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:149
Bu xəbər 11 Yanvar 2025 08:47 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















