Niyə pomidoru soyuducuda saxlamaq olmaz?
Lent az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Soyuq yalnız pomidorun dadını və teksturasını korlamır, həm də onların saxlanma müddətini qısaldır. Pomidorların soyuducuda saxlanması onların dad keyfiyyətlərinə mənfi təsir göstərə bilər. Soyuq həqiqətən də pomidorları korlayır, aromanı və teksturanı zəiflədir.
Lent.az xəbər verir ki, bir çoxları pomidorları alındıqdan sonra daha uzun müddət təzə saxlamağa çalışır, lakin bunu düzgün etməyi hər kəs bilmir.
Niyə pomidorları soyuducuda saxlamaq olmaz?
Bir qrup tədqiqatçı müxtəlif pomidor sortlarının 25 000-dən çox genini təhlil edib. Pomidorların 5°C temperaturda 1, 3 və 7 gün soyudulması və daha sonra bir sutka otaq temperaturunda gözlədilməsi maraqlı nəticələr göstərib: qısa müddətli soyutma demək olar ki, təsir göstərməsə də, uzunmüddətli saxlanma dad və aroma üçün cavabdeh olan genlərin işini pozub. Nəticədə uzun müddət soyuducuda qalan pomidorlar dadlılığını və aromasını itirir, istehlakçılar üçün daha az cəlbedici olur.
Pomidorların optimal saxlanma şəraiti
Pomidorları saxlamaq üçün ideal temperatur 16,7-20°C. Pomidorların daha uzun müddət təzə qalması üçün onları bir-birinin üstünə yığmayın: ən yaxşısı bir qat düzərək hava dövranı yaratmaqdır. Bu, çürümə prosesinin ləngiməsinə kömək edir.
Soyuducudan çıxan pomidorların dadını necə qaytarmaq olar Əgər pomidorlar artıq soyuducuda saxlanılıbsa, onları dərhal yeməyə tələsməyin. Bir müddət otaq temperaturunda saxlayın: tədrici isinmə onların dad və aromasının bir hissəsini bərpa etməyə kömək edir və pomidoru yenidən xoş dada gətirir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:33
Bu xəbər 26 Noyabr 2025 11:49 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















