Yüzlərlə faydası olan balqabağın İNANILMAZ ZƏRƏRLƏRİ Bu şəxslər uzaq DURMALIDIR!
“Balqabaq vitaminlərlə zəngindir və pəhriz və sağlam qidalanma üçün idealdır, lakin yanlış istehlak edildikdə sağlamlığa zərər verə bilər”.
Bizim.Media “İzvestiya”ya istinadən xəbər verir ki, bu sözləri qastroenteroloq, tibb elmləri namizədi Yevgeni Belousov deyib.
Həkim balqabağın faydalarından söz açıb:
“Balqabaq maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmağa və iştahı azaltmağa kömək edir. Sink və E vitamini kişilərə müsbət təsir göstərir, testosteron sintezini və qan damarlarının, ürəyin sağlamlığını təşviq edir. Balqabaq toxumlarında olan kukurbitin amin turşusu sayəsində helmintləri aradan qaldırmaq üçün xalq təbabətində istifadə edilir.
Üstəlik, balqabaq maskası dərinizi nəmləndirə və parlaqlaşdıra bilər. Tərkibindəki karotin, K, C, E vitaminləri sayəsində balqabaq qidalandırıcı xüsusiyyətlərinə görə də seçilir. Bundan əlavə, onun toxumları sinklə zəngindir”.
Bununla belə, həkim əlavə edib ki, şəkər xəstələri, böyrək və öd daşı xəstəliyi olanlar, mədə problemi olanlar balqabağı ehtiyatla istehlak etməlidirlər:
“Çiy balqabağı həzm etmək daha çətindir, bu da uşaqlar və yaşlılar üçün problem yarada bilər. Balqabaqdan tez-tez istifadə bağırsaqlardan xoşagəlməz reaksiyalara səbəb ola bilər və karotinin həddindən artıq olması yalançı sarılığa səbəb ola bilər. Balqabaq toxumu, faydalarına baxmayaraq, yüksək kalorili olduğundan, pəhriz zamanı istehlak edilməməlidir”.
Bizim.Media
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)