Payızda kök yemək niyə faydalıdır?
Icma.az bildirir, Redaktor.az saytına əsaslanaraq.
Göz sağlamlığını qorumaq üçün payızda mövsümi tərəvəz və meyvələri menyuya daxil etmək lazımdır.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu haqda oftalmoloq Svetlana Petuxova life.ru-ya danışıb.
Petuxova izah edib ki, qida vasitəsilə alınan vitaminlər göz sağlamlığının qorunmasına kömək edir, lakin onlar görməni bərpa edə və ya xəstəlikləri müalicə edə bilməz. Onların əsas vəzifəsi profilaktikadır. Gözlər hüceyrələrin yenilənməsi üçün tikinti materiallarına və qoruyucu vitaminlərə ehtiyac duyur, mövsümi məhsullar isə bu ehtiyacı təmin etməyə imkan verir.
Həkim payızda menyuya hər mağazada tapılan yerkökü və balqabağı əlavə etməyi tövsiyə edib. Bu məhsullar görmə üçün vacib olan A vitamini ilə zəngindir. A vitamini tünddə normal görməyi təmin edir, əks halda zəif işıqda obyektlərin konturlarını ayırmaq çətinləşir.
Aytəkin TOFİQQIZI
Baxış sayı:80
Bu xəbər 27 Oktyabr 2025 14:10 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















