Ən sağlam pendir hansıdır?
Medicina saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Sağlam qidalanmanın vacib hissəsi olan pendir, yüksək protein və kalsium tərkibi sayəsində səhər yeməyi və nahar üçün sevimlidir.
Ancaq son araşdırmalar bütün pendirlərin eyni qida dəyərinə və sağlamlıq faydalarına malik olmadığını ortaya qoyub.
Medicina.az xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisləri xüsusilə müəyyən pendirlərin balanslaşdırılmış pəhrizə daxil edilməsinin vacibliyini vurğulayırlar.
Təhlillər göstərir ki, pendirin ürək sağlamlığına, sümük inkişafına və həzm sisteminə təsiri növündən asılı olaraq dəyişir.

Parmesan:
36 aylıq yetişmə prosesində laktoza miqdarını azaldan parmesan, yüksək protein və aşağı yağ tərkibi sayəsində xüsusilə laktoza dözümsüzlüyü olanlar üçün ideal bir alternativ təqdim edir. Dietoloqlar bildirirlər ki, hətta kiçik miqdarlar da çəki idarə etməyə müsbət təsir göstərə bilər.
Mozzarella:
Vitamin və minerallarla zəngin olan mozzarella prebiotik xüsusiyyətləri ilə immunitet sistemini gücləndirir. Kardioloqlar ürək sağlamlığına və aşağı yağ tərkibinə görə müntəzəm yeməyi məsləhət görürlər. Qış aylarında bədən müqavimətini artırmaq qabiliyyəti ilə xüsusilə qeyd olunur.
Ağ pendir:
Ağ pendir mineral güc mərkəzi kimi seçilir. Keçi südündən hazırlanan növlər kalium, kalsium, natrium və sinklə zəngindir. Aşağı kalorili olması çəkilərini idarə etməyə çalışanlar üçün sevimli edir. Tərəvəz və zeytun yağı ilə birləşdirildikdə onun qida dəyəri daha da artır.
Aygün
Medicina.az

