Hansı qəhvə daha sağlamdır, südlü yoxsa qaymaqlı?
Icma.az, Lent az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Südlü qəhvə ilə qaymaqlı qəhvə arasındakı fərqi hamı başa düşmür. Kremi yağlı olduğu üçün kalorisi daha çox olur.
Lent.az hansı qəhvənin daha sağlam olduğunu sizlərə təqdim edir:
Nə fərqi var aralarında?
Əsas fərq məhsulun yağ tərkibidir. Mağazada yağ tərkibi 3,5% - maksimum 5% olan süd tapa bilsəniz, qaymaqda 40% -ə qədər yağ ola bilər. Krem qəhvənizin dadında böyük fərq yaradır. Daha zəngin və yüngül dad əldə edir. Qəhvəyə şəkər əlavə etməsəniz də, qaymaqla onun dadı yenə də yumşaq və bir qədər şirin olacaq.
Südlü qəhvə
Tərkibində az yağ olduğuna görə qəhvə təravətləndirici dada malik olur. Eyni zamanda, süd içkinin dadına və ya aromasına mane olmur. Ancaq xoşagəlməz qəhvə acılığı və ya turşluğu daha az ifadə edilir. Südlü qəhvənin ürək yanmasına səbəb olmadığı da məlumdur.
Süd əlavələri qəhvənin antioksidan xüsusiyyətlərini azaldır və içkini daha az sağlam edir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:78
Bu xəbər 13 Yanvar 2025 19:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















